Gratis verzending vanaf €75,-

De helende kracht van moeder natuur 

De afgelopen jaren is er veel veranderd. In de wereld, maar ook in ons. We zijn niet meer dezelfde, want we hebben ontdekt hoe het ook anders kan. Minder afspraken, meer thuiswerken, minder prikkels. En steeds meer mensen lijken hun weg terug naar de natuur te vinden..

Het is bijna onmogelijk om niet van de natuur te houden. Of het nu de zee is, of het bos, of de indrukwekkende berglandschappen. In de natuur voelen we ons vaak kalmer, vrijer en gelukkiger. We weten allemaal dat de natuur goed voor ons is, en er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar waarin dit bevestigd wordt. 

Een Brits onderzoek laat zien dat mensen die minstens twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven beter waarderen. Toch komen de meeste Nederlanders daar net niet aan, want wij brengen gemiddeld zo’n 115 minuten per week in de natuur door. Dat is best weinig wanneer je je bedenkt dat wij als mensen onderdeel zijn van de natuur en ons dus het overgrote deel van de tijd in een habitat begeven die niet natuurlijk is.

Het beste, natuurlijke medicijn 

De natuur is op een oneindig veel manieren goed voor ons. Buiten zijn, vooral in de vroege ochtendzon, zorgt voor een extra dosis vitamine D, een stofje met veel belangrijke functies in ons lichaam. Een Japans onderzoek laat zien dat een wandeling in de natuur je cortisol (stresshormoon) met 12 procent verlaagt t.o.v. een wandeling door de stad. En in het boek Shinrin-yoku kun je alles lezen over de onzichtbare chemicaliën, fytonciden geheten, die op bepaalde bomen zitten en gevoelens van angst en stress verlagen. 

“Choose only one master, nature.”

– Rembrand van Rijn. 

Een inspirerende leerschool 

Naast de vele voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid kan de natuur óók (en in onze ogen vooral..) een inspirerende leerschool zijn en bijdragen aan jouw persoonlijke- en spirituele ontwikkeling, zo blijkt uit een studie van de Wageningen Universiteit.

De kracht van moeder natuur heeft ons (Emily & Romy), ieder op onze eigen manier, laten ervaren hoe magisch en bevrijdend dit kan zijn. Wij geloven erin dat we als mensen geweldige transformaties kunnen doormaken met moeder natuur als belangrijkste gids. Voorbij de systemen en de gebaande paden, maar dichterbij onze essentie dan ooit. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten gaan om te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft, ieder seizoen weer opnieuw. Deze Nature Practice is heel fijn om te doen om contact te maken met moeder natuur, en de diepere lagen in jezelf. 

Iedere week wat Mindful Magic in je inbox ontvangen? Meld je hier aan