Gratis verzending vanaf €75,-

Seeds

creativity

inner child

rooting

Ode to growth

De lente is voor veel mensen een van de fijnste periodes van het jaar. Terwijl de tijd vordert, ontluikt de natuur en neemt de yang energie toe. Een nieuwe, frisse energie die jou een duwtje in de rug kan geven. Dingen lijken in deze periode makkelijker te gaan. Er is meer flow en dingen vallen langzaam op hun plek.

Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze energie kun je echt iets groots neerzetten. Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, je kunt zeker ook “groeipijnen” ervaren in deze periode. Dat wat opkomt in de lente is namelijk vaak nog kwetsbaar. 

Wijsheden van Moeder Natuur,
uit: de Slow Calendar

to Read

3 Tips om met de juiste energie de lente in te gaan

De dagen worden langer, het zonnetje laat zich vaker zien en er stroom een nieuwe, frisse energie. De lente is voor veel mensen één van de fijnste periodes van het jaar. De natuur wordt wakker en ook wij komen weer in beweging. Heb jij de eerste lentekriebels al te pakken? De lente begint namelijk eerder dan je misschien denkt. Vanaf begin februari bevinden we ons  al in de energetische lente…

Mindful Practices

Reinigen en ontgiften

De Lente is een fijne periode om je lijf te reinigen. Vooral in de winter houden we vaak wat meer afstoffen vast en in de Lente moet dit allemaal weer opgeruimd worden. En daar kun je jouw lijf een handje bij helpen.

Innerlijk Kind

Buitenspelen, knutselen, zandkastelen bouwen. Iets doen zonder dat het om het resultaat gaat. Nieuwe dingen proberen, simpelweg omdat je er plezier aan beleeft. Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan?

“All the flowers of all the tomorrows are in the seeds of today”

Robin Craig Clark

Nature Practice

Verwondering & Fantasie

Geef jij jezelf genoeg tijd om je te verwonderen? Om je open te stellen voor nieuwe manieren van kijken en te laten verrassen door dat wat je ziet of voelt?

Slow Calendar

De kalender die je helpt te vertragen en te voelen wat er speelt; in de natuur en in jou. Zodat je op een dieper niveau contact kunt maken met jezelf en de wereld om je heen. 

Carefully, and at her own pace
She lets her beauty unfold

Here and there she’s fully present
Exploding in all her colors
With the greenest of leafs
And for all to see.

But some parts
She still keeps hidden
Feeling into the right time
To break free.

– Lessons from mother nature

To listen

Journal prompt

Zaadjes planten

De Lente is een periode van nieuwe dingen ontdekken, onderzoeken en groeien. Met de creativiteit die bij deze periode hoort, is dit een gouden combinatie. Misschien zijn er in de winter een aantal zaadjes geplant in je bewustzijn; een idee voor een project of iets nieuws wat je wilt leren of ervaren. Dit is de periode om daar vorm aan te geven.