Gratis verzending vanaf €75,-

TRANsformation

reflection

letting go

productive energy

Release & let go

De herfst en al haar prachtige kleuren.. Alles wat er in de zomer tot volledige bloei is gekomen, kun je nu de vruchten van plukken. We maken ons klaar voor de winter. Het is een periode van loslaten en transformatie, zowel in de natuur als in jezelf. De natuur laat haar gekleurde bladeren los die voeding worden voor de nieuwe expansieperiode. We keren, net als de natuur, steeds meer naar binnen en belanden meer in de yin energie. 

Het is een goede periode om te reflecteren en op te ruimen, zowel in je huis als in je hoofd. Rond zoveel mogelijk dingen af en maak gebruik van de productieve energie. Zodat je straks in alle rust van de stilte van de winter kunt genieten.Wijsheden van Moeder Natuur,
uit: de Slow Calendar

to Read

Overgave aan vertragen

De frisse ochtenden, de koele wind en van tijd tot tijd forse regen- en onweersbuien. De zomer is voorbij en de donkere dagen staan voor de deur. Misschien kijk jij hier – net als wij – ontzettend naar uit. Een periode van vertragen, loslaten en transformatie. Maar deze periode kan ook best confronterend voelen.

Neem een momentje voor jezelf om stil te staan bij wat vertragen voor jou betekent en wat jij misschien nodig hebt deze periode… 

Zo haal je het meest uit de herfst 

Het regent, het is koud en de dagen worden korter. De herfst is voor veel mensen een seizoen om tegenop te kijken, terwijl ze juist ook zoveel moois brengt. Het is een periode van loslaten en transformatie, waardoor er vaak veel in beweging gezet wordt. Wanneer je meebeweegt met de natuur, zou je de herfst zelfs een beetje magisch kunnen noemen. Deze stappen laten je zien hoe je dat doet… 

Mindful Practices

De helende kracht van opruimen

De herfst is een periode van loslaten. De energie van dit seizoen geeft je de kracht om te zien wat nuttig is geweest en wat klaar is. Soms zien we door de bomen het bos niet meer en weten we niet zo goed waar we moeten beginnen. Deze mindful practice helpt je daarbij. 

Inner Wisdom Meditatie

In deze meditatie nemen we mee op een reis om de balans op te maken en in te voelen wat jij los mag laten deze periode. We gebruiken de verbinding met de natuur om te verstillen, te voelen en te luisteren naar onze innerlijke wijsheid die in de herfst zo’n belangrijke rol speelt.

“Holding on is believing there’s only a past, letting go is knowing there’s a future.”

Daphne Rose Kingma

Nature Practice

Letting go of the leafs

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je los kunt laten. Je kan je huis opruimen en spullen loslaten, je kan een brief schrijven aan iemand en deze verbranden, je kan in je meditaties energetisch afscheid nemen van dat wat je niet meer dient. Maar hoe fijn is het om tijdens de energie van de herfst ook de kracht van moeder natuur hierbij te gebruiken? 

Podcast

Mindful Magic Journal

Jouw personal guide om de connectie met jezelf en je intuïtie te versterken, vanuit het ritme van de natuur.

Ze helpt je om te vertragen en te voelen wat er speelt, in de natuur en in jou. Zodat je op een dieper niveau contact kunt maken met jezelf en de wereld om je heen.

The gentle touch 
Of the autumn breeze 
Touching my skin 
The leafs falling slowly 
One by one 
Inviting me 
Showing me it’s time
To release, and let go 

– Lessons from mother nature

To listen

Ritueel

Herfst Equinox

Het hoogtepunt van de energetische herfst is een mooi moment om even bij stil te staan en wordt ook wel de herfst equinox of ‘Mabon’ genoemd. Inheemse natuurvolkeren vierden dit moment als het laatste oogstfeest. We maken ons klaar voor de winter die om introspectie en verdieping vraagt. 

Wij hebben een klein ritueel voor je samengesteld. Je kunt deze alleen doen, maar dit ritueel samen met iemand delen kan een mooie verdieping brengen.