Gratis verzending vanaf €75,-

Meebewegen in het ritme van de natuur

In de natuur staat niets het hele jaar ‘aan’.  In onze maatschappij, in onze bedrijven en in ons dagelijks leven is dat vaak wel anders. Daar is het ritme van de natuur voor veel mensen ver te zoeken. En dat terwijl wij cyclische wezens zijn.

Vooral vrouwen, maar zeker ook mannen, kunnen dit op een (on)bewuste laag voelen; wellicht meteen de reden dat er nog steeds zoveel mensen (1 op de 6!) burn-out klachten hebben, vaker een onbestemd gevoel hebben  en minder gelukkig zijn?

We zijn van nature niet opgewassen tegen het tempo, het presteren onder druk en de invloed van een tsunami aan informatie die dagelijks op ons afkomt. We zijn in onze maatschappij, waar het denken en doen zo centraal staat, geneigd om de natuurlijke cycli te zien als iets dat buiten ons plaatsvindt. We zijn vergeten dat wij onderdeel zijn van de natuur en dat deze cycli dagelijks invloed op ons hebben. Op een bepaald niveau leven we nog in dit ritme, maar een groot deel van deze connectie zijn we verloren. 

“We hoeven het niet buiten ons te zoeken, want de kracht en de verbinding met de natuur is aanwezig bij iedereen. Natuur is er altijd, het is de gids in ieders leven”

Het ritme van de energetische seizoenen 

Een mooie manier om weer mee te bewegen in het ritme van moeder natuur is door het volgen van de energetische seizoenen, gebaseerd op oude wijsheden zoals het taoïsme en de Chinese vijf elementenleer. Maar vooral: een manier van leven zoals onze voorouders dat al deden. Dat is de rode draad en basis voor de producten die wij met Mindful Magic creëren. 

Maar wat zijn die energetische seizoenen dan precies? De seizoensindeling zoals wij die kennen is gebaseerd op de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Het ritme van de energetische seizoenen is daarentegen gebaseerd op de verdeling van yin- en yang energie, waardoor deze seizoenen elkaar al eerder afwisselen. Yin energie gaat meer over het vrouwelijke, over de aarde, vertragen en naar binnen gekeerd zijn. Yang energie staat voor het mannelijke, in beweging zijn en snelle verandering. Door deze verdeling in energie brengt ieder periode andere thema’s met zich mee en dit kun jij ook in jezelf voelen en ervaren.

Wil je hier meer over weten? In onze producten en in deze podcast aflevering leggen we het uitgebreid aan je uit.

Moeder natuur als belangrijkste gids 

We kunnen zoveel leren van de natuur. In ons persoonlijke leven en in ons werk, of hoe we ons bedrijf runnen. Diep van binnen weten we allemaal dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de natuurlijke wereld. We moeten het alleen weer even erkennen. Hoe meer jij je bewust wordt van de energiestromen van de natuur, des te meer jij je kunt overgeven aan de de energiestromen in jezelf. En dus dichter bij jezelf komt.

Je zal merken dat wanneer meer je in de energie van de natuur meegaat, je leven rijker wordt  en dat – juist doordat je vaker bewust even stilstaat – je sneller groeit en ontwikkelt. Door weer meer het ritme van de natuur te volgen en te benutten, ga je je gezonder en gelukkiger voelen én je volledige potentieel leven. 

Door middel van onze producten, sessies en events nemen we je mee op een reis waarin je de verbinding met jezelf en je innerlijke kracht versterkt vanuit de energie van de natuur. 


Iedere week wat Mindful Magic in je inbox ontvangen? Meld je hier aan.