Gratis verzending vanaf €75-

bloei

vuur

hart

zonnewende

Reflectie Practice: Bezinning

Ohh sweet summer vibes.. een paar weken na de zomerzonnewende op 21 juni voel je de energie wat zachter worden. De zomer nodigt je uit om een beetje uit te rusten en meer tijd te nemen voor bezinning, zodat er weer hele mooie, nieuwe dingen kunnen ontstaan voor het najaar.

Bezinning. Dat klinkt misschien bijna alsof je op een stilte retraite moet gaan en als dat is waar je nu behoefte aan hebt, please don’t hesitate. Maar simpelweg wat meer lummelen (bijv. lekker lui vanuit je hangmat) en vaker een stiltewandeling in de natuur kan je ook al veel moois brengen.

Neem tijdens de zomer wat tijd om uit te rusten en terug te kijken op wat er in het eerste half jaar allemaal gebeurd is en wat je hebt neergezet. Je zal je verbazen over de dingen die je vergeten bent of die destijds niet belangrijk leken, maar uiteindelijk een groot verschil hebben gemaakt. 

Laat je gedachten de vrije loop, of laat de vragen hieronder je inspireren tot reflectie..  

Welke dingen zijn er allemaal gebeurd/ontstaan?

Maak hier een lijst van. Denk hierbij niet alleen maar aan dingen die je gedaan of bereikt hebt, maar ook aan dingen die misschien een uitdaging waren en waarin je gegroeid bent.

Waar ben je dankbaar voor en waarom? 

Het kan heel fijn zijn om deze practice aan te vullen of te verdiepen met de mindful practice voor dankbaarheid.  

Wat heb jij de afgelopen expansieperiode – de Lente en de Zomer – over jezelf geleerd? 

Waar ben je trots op en waarom? 

Wees niet te bescheiden en schrijf hier minimaal 10-15 dingen op.

Welke dingen zijn er aan het licht gekomen die je los mag laten of transformeren? 

Welke inspiratie voel je misschien langzaam opborrelen voor het komende najaar? 

Misschien krijg je antwoorden of impulsen waar je nu nog niet direct iets mee kunt, maar koester de inspiratie en vertrouw erop dat het vanzelf duidelijk wordt. 

Deze reflectie is gebaseerd op de Mindful Magic Journal, jouw personal guide om de connectie met jezelf en je intuïtie te versterken, vanuit het ritme van moeder natuur.