Gratis verzending vanaf €75,-

surrender

Inner wisdom

not knowing

yin

Silence & Rebirth

In de winter lijkt alles even stil te staan en het is misschien wel het meest mystieke seizoen van de cyclus. De natuur heeft zich volledig teruggetrokken en gebruikt deze periode om te herstellen en zich voor te bereiden op een nieuwe expansieperiode. Ook jij mag nog verder vertragen en volledig naar binnen keren om tot je eigen kern te komen. 

Het is heel belangrijk om te zorgen voor voldoende rust en ontspanning. Hoe meer rust je neemt, hoe meer er kan ontstaan. Alleen kun je daar in deze periode nog weinig mee en dat hoeft ook niet; probeer comfort te vinden in het niet-weten. 

Wijsheden van Moeder Natuur,
uit: de Slow Calendar

To Watch

to Read

De winter: een periode van rust & bezinning

Het einde van het jaar komt dichterbij, het is koud en de dagen worden korter. Misschien voel jij de druk van de eindejaarssprint om een tandje bij te zetten, maar zou je het liefste meer tijd voor jezelf hebben en het wat rustiger aan doen. Wanneer je het ritme van de natuur volgt, is dat ook precies wat je nu mag doen.

Mindful Practice: Yin, yin en nog meer yin

De energie nodigt je uit om te vertragen en volledig naar binnen te keren om tot je eigen kern te komen. Minder doen, meer zijn. Planten en dieren sparen hun krachten om voorbereid te zijn op de zwaardere tijden van het seizoen. Deze periode is ook voor jou om je energetische op te laden. Het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven is voldoende rust. Dit is het hele jaar door belangrijk, maar zeker aan het begin van de winterperiode. 

“The wind lifted me up into the trees where I danced to the rhythm of the northern breeze, frozen in timeless melody.”

Christy Ann Martine

Nature Practice

Natuurwandeling in het niet-weten 

Vaak willen we aan het begin van het nieuwe jaar zo snel mogelijk met een plan of goede voornemens om voor ons gevoel het leven weer op orde en onder controle te hebben. Maar misschien is het grootste goed om de moed te hebben het even niet te weten…

Podcast

Mindful Magic Journal

Jouw personal guide om de connectie met jezelf en je intuïtie te versterken, vanuit het ritme van de natuur.

Ze helpt je om te vertragen en te voelen wat er speelt, in de natuur en in jou. Zodat je op een dieper niveau contact kunt maken met jezelf en de wereld om je heen.

Feeling the stars
Shine upon me 
In the darkest 
Of nights 
Illuminating my being 
Lightening my soul 
And just for a moment 
I am in everything 
And everything is in me

– Lessons from mother nature

Ritueel

Winterzonnewende

Oude culturen begrepen al dat er zonder duisternis geen licht kon zijn en vierden midwinter door vuren aan te steken om het licht weer te verwelkomen. Ze gebruikten het moment om zelf ook stil te staan en te bezinnen. Door stil te staan bij de winterzonnewende kun je de verbinding met de natuur en jezelf versterken. Omarm het duistere in jezelf met zachtheid en verwelkom het licht. 

To listen