Gratis verzending vanaf €75-

Seeds

creativity

inner child

rooting

Verwondering & fantasie

Geef jij jezelf genoeg tijd om je te verwonderen? Om je open te stellen voor nieuwe manieren van kijken en te laten verrassen door dat wat je ziet of voelt?

Verwondering en fantasie zijn nauw met elkaar verbonden. Als een gouden duo dat waneer ze de ruimte krijgt, je naar nieuwe werelden en perspectieven kan leiden. Maar zo vaak laten we dat niet toe, tenminste niet als volwassenen. Terwijl het zo heerlijk is om de magie van verwondering de ruimte te geven in je leven. Het helpt je om je creatieve blik te verruimen en meer momenten van vertraging en bewust-zijn toe te laten.

Mindful Practice

Vanuit de creatieve energie van de lente nodigen we je uit om deze week je fantasie mee naar buiten te nemen en je te laten verwonderen door de natuur – simpelweg door anders te kijken.

Je kunt deze mindful practice overal doen en zo vaak als je wilt, zolang je een boom in de buurt hebt. Neem er zolang de tijd voor als je wilt, al is het maar voor 10 seconden per keer. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je jouw fantasie de ruimte gaat geven en hoe leuker het wordt!

  • Ga rustig staan bij de boom
  • Laat je blik afdwalen naar de bast
  • Welke kleuren zie je? Welke tinten kun je onderscheiden?
  • Hoe ‘voelt’ de structuur? Zonder het aan te raken. Ruw, zacht, vloeiend, etc
  • Welke vormen kun je er in zien? Misschien zie je een dier, een landschap of gezicht.
  • Kijk met ogen vol verwondering en maak de vormen af met je fantasie.
  • Wat zie je in de bast van een boom ernaast?
  • En een boom verderop?

Laat je fantasie je leiden…

In de knoesten van de boom kun je vaak gezichtjes zien, knorrige mannetjes of blij getuite lippen – ze geven direct karakter aan de boom. Wat voor verhaal kan jouw fantasie hierbij creëren?

Wanneer je kinderen hebt, is dit ook een leuke oefening om samen met ze te doen – en je mee te laten nemen door hun oneindige fantasie. Zolang je zelf maar net zo goed meedoet, daar draait de practice uiteindelijk om 😉

Deze fijne practice deelden we een tijdje geleden via onze Monday Mailings. Iedere week wat Mindful Magic in je inbox ontvangen? Meld je hier aan.